UKK

UKK - Usein Kysytyt Kysymykset

Mietityttääkö jokin asia? Alla annamme vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin:

Mitä tarkoittaa alkuperäiset varaosat?

Lasitustuotteet ovat valmistettu samoilla määritteillä ja standardeilla kuin autotehtaille toimitettavat ensiasennustuotteet. Täten nämä varaosat vastaavat laadultaan ensiasennustuotteita ja ovat alkuperäisiä varaosia.

Onko erilaisten tuotemerkkien välillä eroa?

Kyllä on. Siksi suosittelemme aina käyttämään alkuperäisiä varaosia, jotka takaavat oikean laatutason.

Voinko ajaa rikkoutuneen tuulilasin kanssa?

Tuulilasi on laminoitu, eli se on valmistettu kahdesta lasilevystä, joiden välissä on muovikalvo. yleensä vain ulompi lasilevy on vaurioitunut. Jos autolla ajaa, saattaa pieni vaurio laajentua korjauskelvottomaksi ja koko tuulilasi täytyy uusia. Vaikka laminoitu lasi on vaurioitunut, se ei putoa ajoneuvon sisään ja pitää esimerkiksi sadeveden ajoneuvon ulkopuolella.  Suosittelemme vaurioituneen lasin korjaamista mahdollisimman pian.

Voinko pestä autoni heti lasin vaihdon jälkeen?

Suosittelemme odottamaan vähintään 48 tuntia lasin asennuksen jälkeen. Voit kuitenkin suorittaa kuivapesun, joka on ekologinen ratkaisu ja ei aiheuta riskiä lasin liimauksen suhteen.

Milloin tuulilasi voidaan korjata?

Yleensä tuulilasi pystytään korjaamaan, kun vaurioalue on pienempi kuin 2€ kolikko. Vauriota ei suositella korjattavaksi kuljettajan suorasta näkökentästä, mahdollisen optisen vääristymän vuoksi. Myös tuulilasin reuna-alueilta korjausta ei voida suositella suuren halkeamisriskin vuoksi.
 

Voiko sivu- tai takalaseja korjata?

Suurin osa sivu- ja takalaseista ovat karkaistua lasia, eli rikkoutuessa lasi menee pieniksi murusiksi. Jotkut sivu- ja takalasit ovat laminoituja laseja, jolloin niitä pystyy korjaamaan samalla tavalla kuin tuulilaseja.